Menu

İL ve İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNDEKİ ÖZEL BÜROLARA KONTENJAN SINIRI GETİRİLMELİDİR

Milli Eğitim Müdürlüklerinde ilgi yönetmeliğin 26. maddesi dayanak gösterilerek oluşturulan “özel büro” birimlerinde ekseri eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında öğretmen ünvanlı çalışanların görevlendirildiğini ve bu birimlere görevlendirilecek personel sayısında bir üst sınır olmadığını görmekteyiz. 

 

Zorunlu olmadıkça, öğretmeni sınıftan çekip 18 saat ek ders ücreti karşılığında masa başı iş yaptırmak; öğretmenin yerine de ücretli öğretmen görevlendirmek kamunun insan ve mali kaynaklarını israf etmek demektir.  

 

İlgi yönetmeliğin “Özel Büro” alt başlıklı 26. maddesinde “yeterli sayıda personelden oluşan özel büro oluşturabilir.” ifadesinin “…kuruma tahsisli Genel İdare Hizmetleri toplam kadro sayısının onda birini geçmeyecek sayıda personelden oluşan özel büro oluşturabilir. ifadesiyle değiştirilerek üst sınır getirilmesi, uzman personelimiz olan öğretmenlerimizin daha verimli değerlendirilmesini sağlayacak olup özel büroya görevlendirilen öğretmenlerin yerine ders ücretli öğretmen görevlendirilmesiyle oluşacak kamu zararının önüne geçecektir.

 

Liyakat-Sen Genel Merkezi

 



Bu sayfa 618 kez ziyaret edilmiştir.