Menu

Liyakat-Sen 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Liyakat-Sen 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Liyakatli Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara da yapıldı. Sendikanın kurulalı henüz 4 ay olmasına rağmen genel kurul toplantısına katılımın beklenenin üzerinde olması dikkat çekti.

Liyakat-Sen 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
   
   

Çeşitli STK temsilcilerinin ve bazı yerel bürokratların da iştirak ettiği toplantıda kurucu genel başkan Emir KAZAK tek liste ile seçime giderken yeniden genel başkan seçildi.

Yeni yönetim listesinde sürpriz isimler dikkat çekti. Bir dönem Ankara Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kurucu müdürlüğünü de  yapan, bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarında çeşitli idari görevlerde bulunduktan sonra Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Eğitim Uzmanı olarak atanan Yaşar Ertuğrul´un  yeni yönetim listesinin dikkat çeken isimlerinden birisidir. Yaşar Ertuğrul´nun  Ankara da idari görev yaptığı süre içerisinde tüm çalışanlar tarafından sevilen ve iletişimi kuvvetli eski bürokrat olduğu bilinmektedir.

 Diğer bir isim ise Devlet korumasında altında iken 2828 yasa kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına istihdam edilenlerin sorunlarının paylaşıldığı "Bir Milyon Yurt Çocuğu" başlıklı sosyal medya hesabının kurucusu ve Moderatör´ü    Ahmet Zengin´dir.  Bu yasa kapsamında istihdam edilen çocuklara rehberlik ederek adeta bir baba bir ağabey şefkatiyle mesaisinin büyük bir kısmını onların sorunlarına ayıran ZENGİN;  söz konusu  sosyal kitle tarafından da sevilen, sendika yönetim listesinde yer alan diğer dikkat çeken isimler arasında yer almaktadır.  Sendikaya üye olanların durumuna bakıldığında çok renkli şahsiyetlerinde sendikanın üyeleri arsında yer almaktadır.

2006 Avrupa Greco-Romen Güreş Şampiyonasında Ülkemize Altın Madalya kazandıran İsmail GÜZEL, Ultra Maraton Koşan Milli Sporcu, Kariyerinin tamamlayarak doktora yapanlar, Eğitim Uzmanı, Avukat, Şef, Memur, Hizmetli  tüm unvanlar da görev yapan eğitim ve bilim çalışanların yer aldığı görülmektedir.

Liyakat kelimesinin tüm siyasi erkler ve kamu çalışanlarınca son günlerde sıkça dillendiriliyor olması nedeniyle bu adla kurulan yeni bir sendikanın liyakate ilişkin düşünceleri ve politikaları eğitim ve bilim camiası tarafından takip edilmektedir.

Genel başkanın ve sendikanın ekşi sözlükte bile konu edilmesi bu duruma verilebilecek en güzel örnekler arasında yer almaktadır.

Genel Kurul Toplantısında bir konuşma yapan Emir KAZAK´ın "Siyaseti siyasetçilere bırakacağız" cümlesinden de anlaşılacağı üzere sendika olarak siyasete ve siyasi konulara mesafeli bir söylem ve politika benimseyeceği izlenimi vermektedir.

 Konuşmanın büyük bir bölümünde hak ve Adalet vurgusu yapan KAZAK, Kamu çalışanları arasındaki ücret makasının gittikçe açıldığına ve asıl olması gerekenin Hiyerarşik Ücret adaletinin sağlanması gerektiğini belirtmiştir.

 Milli Eğitim Bakanlığının Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde değişikliğe giderek yazılı puanın; %80´nin, Sözlü Puanın ise %20´sinin  ortalamasının  başarı puanı olarak belirlenmiş olmasının Danıştay kararlarına uygun olduğunu ve ayrıca sendika olarak kendilerinin de arzu ettiği bir değişiklik olarak belirtmiştir.

3600 ek gösterge düzenlemesinin sadece belirli kesimlere verilmesinin kamuda iş barışını bozacağını dolayısı ile makul gerekçelerle tüm kesimlerin ortak mutabakatta olacağı kapsayıcı bir düzenleme ile yasallaşması gerektiğini belirtti.

Yardımcı Hizmetler Kadrosunun kaldırılarak bu kadroda görev yapan kamu çalışanlarının Genel idari Hizmetler Sınıfına  geçirilmesi gerektiği, bu konuyla ilgili siyasi partilerce verilen yasa değişiklik önergelerinin komisyonlardan çıkartılarak meclise gelmesi gerektiğini vurgulayan KAZAK; Öğretmenlik Meslek Kanunun çıkartılmasıyla öğretmenlerimize dikey ve yatay kariyer yapma imkanı sağlanacağını belirtmiştir.

Kamuda görev yapan şeflerin ve diğer çalışanların Özel Hizmet Tazminatı sorunlarının halen çözülmediğine dikkat çeken KAZAK, Adalet Bakanlığında görev yapan şef ve diğer çalışanların özel hizmet tazminatlarının başta Milli Eğitim ve Üniversite çalışanları olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan devlet memurlarından fazla olduğu bunu yıllardır dillendirmelerine rağmen sonuç alamadığını   belirterek, artık bu ayıbın ve adaletsizliğin biran önce düzeltilmesi gerektiğini belirtmiştir.

Ayrıca 2828 yasa kapsamında yapılan yasa değişikliğinin uygulanması noktasında karşılaşılan sorunların da çözülmesi gerektiğine işaret eden KAZAK, Bu yasa değişikliği neticesinde maalesef düz lise mezunlarının memur kadrolarına, bazı meslek lisesi mezunlarının ise unvan değişikliği kadrolarına şartları tuttukları halde kontenjan gerekçe gösterilerek atanamadığını belirtmiştir.    

        Emir KAZAK

Liyakat-Sen Genel Başkanı



Bu sayfa 961 kez ziyaret edilmiştir.