Menu

Memura Ek Zam Talebimiz.

Ocak 2021 tarihinden geçerli olan ve 30 Haziran 2021 tarihine kadar memur ve memur emeklilerine yapılan zam %7,33 olmuştur. Bu zammın %3 ü toplu görüşmeler neticesinde verilen kısmı idi. Ancak gerçekleşen enflasyon %4,33 verilecek zammın üzerine çıktığı için enflasyon farkı ile %7,33 e çıkartılmıştır.

Yukarıda izah ettiğimiz durumun birde reel yani gerçek olan boyutu var. Maaş haricinde diğer yapılan zamlar ve gerçek olan enflasyon ile memur maaşları eriyip gitmektedir. Enflasyon farkı tam anlamıyla aldatmacadır. Eğer zam yapılmak isteniyorsa seyyanen zam yapılmalıdır.

666 SKHK ile memura ödenen ikramiyeler ödenmez iken Daire Başkanı ve üzeri unvanlar ile Müfettişlere ayrıcalık tanınarak ödenmeye devam edilmektedir. Bu uygulama eşitlikten ziyade eşitsizliğe apaçık haksızlığa neden olmaktadır.

Memur vergi kaçırmıyor. Yalan beyan ile ücretini gizleyemiyor. Ülkemizin büyük bir çoğunluğu ücretli olarak geçimini sürdürmektedir.

Zor zamanlarda sözleşmeli memur, memur ve memur emeklileri yıllarca fedakarlık göstermiştir. Artık maaşlarımızın eriyip gitmesini istemiyoruz. Maaşlarımıza yapılan cüz'i zamlarda vergi dilimine gidiyor. Şimdi soruyoruz memura gerçekten zam mı yapılmış oluyor? Zamların yüzdelik olarak yapılması alt kademede olan ve sayısı çok olan kamu çalışanlarının geçim sıkıntısına çözüm olmadığının artık görülmesi gerekiyor.

Kamu çalışanlarının oluşan bu durumunu gözden geçirip buna sessiz kalmamaları gereklidir. Eğer sendika temsil noktasında sizlerin hak ve menfaatlerini gereği gibi savunmuyor ise bu duruma tepkisiz kalmayınız. Vereceğiniz tepkiler ile bazı şeylerin değişeceğini göreceksiniz.

 

               Liyakat Sen



Bu sayfa 12779 kez ziyaret edilmiştir.