DEPREMZEDE EGİTİMCİLERE ŞARTSIZ TAYİN HAKKI İSTİYORUZ
Türkiye, 6 Şubat'ta 'Asrın felaketi 'olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 depremle büyük bir yıkım yaşadı. Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman ve Hatay enkaza dönüp, tabiri caizse cehennemi yaşadı. 50 bine yakın yurttaşımızı kaybettik.
Binlerce yaralı...
Binlerce ampute...
Bütün ailesini ve her şeyini bir gecede kaybeden insanlar..
Yitik hayaller ve hayatlar...
Enkazdan fiziken kurtulan fakat ruhu enkaz insanlar..
Barınacak yeri, tutunacak dalı olmadığı için zemheri ayazında, çevre illere mecburi misafirlik için yola revan olan depremzedeler..
Bunlar içinde öğretmenler de
Vardı. Çocuklarının travmalarına derman olmaya çalışırken kendini unutan öğretmenler...
Henüz iyileşme süreci tamamlanmadan görev yerine, travma yaşadığı alana gitmeye mecbur bırakılan öğretmenler.
Fakat gerçek ve bilimsel olan şudur ki
Eğitim, travmasız bir öğretmen ile ilerler. Bu süreçte sadece öğretmenlik değil, en çok da psikolojik danışmanlık yapılmalıdır öğrencilere. Buna hazır olmayan, kendisinin psikolojik desteğe ihtiyacı olan öğretmen bu anlamda faydalı olabilir mi?
Öğrencinin üstün yararı için bu dikkate alınması gereken elzem bir konudur.
Eğitimin aksamaması, hayatın normale dönmesi elbette ki gereklidir. Fakat bu, geçmişte de yapıldığı gibi travmaya maruz kalan öğretmene tayin hakkı vermek, yerine gönüllü ve yeni atamalarla öğretmen göndermekle de sağlanabilir.
Deprem bölgesindeki eğitim çalışanları koşulsuz tayin hakkı istiyor
Ve sizlere sesleniyorlar:
BİZLER DEPREMZEDE ÖGRETMENLERİZ !
SESİMİZİ DUYAN VAR MI?
Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Nurdağı/İslahiye'de görev yapan ve depremden maddi manevi en çok etkilenen ve yıpranan bu 4 il ve 2 ilçedeki öğretmenler olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 51. Maddenin 4. Fıkrasında yer alan hakkımızı istiyoruz. Mayıs ayındaki 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılmadan önce, bu dört il ve 2 ilçedeki öğretmenlere NİSAN ayında şartsız il dışı tayin hakkı verilmesini talep ediyoruz. Bu şekilde yeni atamalar bu bölgeye yapılabilir, kimse mağdur olmaz ve bölgedeki eğitim-öğretim de daha faydalı bir şekilde, travmasız öğretmenlerle ilerler.
Eylül Güneş
Liyakat-Sen Genel Başkan Yardımcısı
Bu sayfa 502 kez ziyaret edilmiştir.