Menu

KAMU HABER SİTELERİNE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLEMEZ

Basın özgürlüğü; bilgi ve düşünceleri serbest olarak toplayıp, yorum ve eleştiri yaparak çoğaltabilmek ve bunları serbest olarak yayımlayıp dağıtabilmek haklarını içerir. Dolayısıyla basın özgürlüğü düşünceyi açıklama özgürlüğünden ayrı bir özgürlük kategorisi oluşturur.

Devlet yaşamında insanların düşüncelerini serbestçe açıklayabilmeleri sayesinde gerçeklerin ortaya çıkabileceği, bu yolla yanlışlıkların, yolsuzlukların, hukuk dışılıkların, çelişkilerin su yüzüne çıkacağı ve bunda kamu yararı bulunması gerçeği demokratik hukuk devletlerinde bu özgürlüğün kabul edilmesi sonucunu doğurmuştur.


Devlet baskısı ve korkusu ile yaşayan bir basın kamunun avukatlığı görevini yerine getiremez, toplumsal yararları savunamaz. Bu nedenle basın özgürlüğü, basına tanınmış bir ayrıcalık değil, kişilik hakları gibi korunan bir hak olarak değerlendirilmesi gerekir.


Bu bağlamda Kamu haber sitelerine erişim engeli getirilmesi yüz binlerce takipçinin haber alma özgürlüğünü kısıtlanmış olacaktır.

Bakanlığımız tarafından bazı haberlere sansür uygulanması için yapılan girişimler hükümet ve bakanlığımızın imajına zarar vereceği açıktır.


Emir KAZAK
Liyakat Sen Genel Başkanı



Bu sayfa 463 kez ziyaret edilmiştir.