Menu

Tarihe Bir Not Düşelim

TARİHE BİR NOT
Her ne kadar tüm dünyanın maruz kaldığı bu salgın hastalığın çıkış sebepleri ile ilgili olarak değişik düşünceler ortaya konulmuş olsa da şahsi olarak bu salgının laboratuvar ortamında üretilmiş bir virüs olduğunu düşünmekteyim.
Bu küresel salgın ve hastalık hiç şüphesiz ki tüm dünyayı  insanlığı yeniden güncelleyecek; ekonomik sosyal ve siyasi gelişmelere mecbur bırakacaktır.
MEVCUT DURUM:
Tüm dünyada başta Euro , Asya ve Amerika bölgelerinde olmak üzere üretim durmuş,büyük küresel firma ve şirketlerin ham madde veya yarı mamül satın alma hızları düşmüştür. 
ABD Asya ve euro bölgelerinin birbirleriyle olan ticareti ve dışa olan ticareti durma noktasına gelmiştir.
Ülkeler arası gıda geçişleri azaldığından üretimde dışa bağımlı ülkelerin gıda talepleri her geçen gün artacak ve yeterli olmayacaktır.
Tüm dünyada sanayi ticaret ve üretim durma noktasına geldiğinden dolayı petrol stok yapan ve petrol üreten ülkeler zarara girecektir.
PANDOMİN SONRASI YENİ DÜNYA DÜZENİ:
Teknolojiyi bilimi ve sanayiyi elinde bulunduran devletler ile yer altı ve yer üstü zenginliklere  sahip üreten devletler bu hasarı en az zararla atlatacak olup yeni dünya düzeninde söz sahibi olacaktır.
Tarımsal ve hayvansal üretim büyük önem arz edecek üretime dayalı bir ekonomi ön planda olacaktır.
Tüm dünyada İşsizlik, sosyal patlamaların yaşanacağı ve hatta üçüncü bir dünya Savaşı'nın konuşulacağı bir dönemle karşı karşıya kalacağız
Yapay zekanın kullanılacağı insan gücünün daha az kullanıldığı ve robotların ön plana çıkacağı istihdam tiplerini yaşayacağız.
Kağıt paralar yerlerini dijital paralara bırakacaktır tüm dünyada alışveriş ve ticaret bu dijital paralar ile yapılacaktır.
Tasarruf yapan(altın, dolar bulunduran) ülkeler ve insanlar pandomin sonrası ekonomik krizden karlı çıkacak ekonomik refahı yakalayacak ve alım güçleri artacaktır.
Kamu yönetimi yeniden şekillenecek şeffaflık bazılarının hoşuna gitmezse de Liyakat ön planda olacaktır.
Petrolun saltanatı bitecek güneş enerjisi rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme olacaktır.
 
            Emir KAZAK
Liyakat-SEN Genel Başkanı 


Bu sayfa 885 kez ziyaret edilmiştir.