Üniversiteli İşsizlik Yükseliyor. 2027´de Yüz Bin Öğretmen Atanmalı
Liyakatli Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Basın Açıklaması
Türkiye’de işsizlik, özellikle gençler arasında derin bir toplumsal yara haline gelmiştir. Her üç kişiden biri işsiz, gençler umudunu yitirmiş, iş aramaktan vazgeçmiştir. Dar tanımlı işsizlik oranı %8,1 seviyesinde kalırken, atıl iş gücü oranı %31,5’e yükselmiştir. Bu tablo, ülkemizin üretken nüfusunun giderek sistem dışına itildiğini göstermektedir.
Üniversite mezunları arasında işsizlik oranı hızla artmakta; yıllarca emek vererek eğitim alan gençler, mezuniyet sonrası belirsizlikle karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle öğretmenlik alanında binlerce nitelikli mezun, yıllardır atama beklemektedir.
Liyakatli Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası olarak, 2027 yılına kadar en az 100.000 öğretmenin atanması gerektiğini vurguluyoruz. Bu yalnızca bir istihdam talebi değil, aynı zamanda eğitim sistemimizin geleceği için zorunlu bir adımdır. Öğretmenlerimizin emeği, gençlerimizin umudu ve ülkemizin kalkınması için liyakat esaslı atama politikaları hayata geçirilmelidir.
?? Çağrımız nettir:
-
Genç işsizliğini azaltacak istihdam politikaları derhal uygulanmalıdır.
-
Eğitimde liyakat ve adalet temel ilke haline getirilmelidir.
-
100.000 öğretmen ataması, eğitimde nitelik ve fırsat eşitliği için acil bir gerekliliktir.
Liyakatli Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası olarak, gençlerin umudunu yeniden yeşertmek ve eğitimde adaleti sağlamak için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.
Bu sayfa 17 kez ziyaret edilmiştir.